Европейският съюз наложи санкции на братовчедите на сирийския президент Башар Асад заради

...
Европейският съюз наложи санкции на братовчедите на сирийския президент Башар Асад заради
Коментари Харесай

Санкции на семейството на Башар Асад заради трафика на дрога

Европейският съюз наложи наказания на братовчедите на сирийския президент Башар Асад поради трафика на стимулиращия опиат каптагон, който е главен източник на приходи за режима.

Разследване на Агенция Франс Прес през ноември откри, че Сирия се е трансформирала в наркодържава, а производството на каптагон на стойност 10 милиарда долара надхвърля целия различен експорт и финансира както Асад, по този начин и доста от неговите врагове.

С последния си ход Европейски Съюз последва западните съдружници - Съединени американски щати и Англия - и наложи заледяване на активите и възбрана за издаване на визи на Уасим Бади ал Асад и Самер Камал ал Асад.

" Търговията с амфетамин се е трансформирала в бизнес модел, управителен от режима, който обогатява вътрешния кръг на режима и му обезпечава доходи, допринасящи за способността му да поддържа политиките си на репресии против цивилното население ", съобщи Европейски Съюз.

Третият братовчед на президента, Мудар Рифаат ал-Асад, също е включен в черния лист, макар че не е посочена експлицитна причина.

Министерството на финансите на Съединени американски щати твърди, че Самер Камал ал Асад има фабрика в крайбрежния град Латакия, която през 2020 година е произвела 84 милиона хапчета каптагон.

Сред другите лица, обект на глобите на Европейски Съюз, са Нух Зайтар, най-известният ливански наркобарон, който се укрива от управляващите, и Хасан Деко, ливанско-сирийски наркобарон с връзки на високо ниво и в двете страни.

Саудитска Арабия се е трансформирала в най-големия пазар на каптагон - амфетамин, получен от в миналото законно лекуване на нарколепсия и разстройство на вниманието, като евтиният опиат притегля както богатите партийни среди, по този начин и бедните служащи в ислямската страна, където алкохолът е табу.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР